KLIK KLIK

heartbeat.my

Selasa, 13 Mac 2012

TRIP GUANGZHOU 28-02-2012 TO 03-03-2012 5H4M

Trip ke Guangzhou China nie lebih kepada business trip, sb Guangzhou memang terkenal dgn plaza2 borong, sebut ja nak berniagaan apa, semua ada disini... Kita org kesana dgn member2 myhubby yg memang dah selalu kesana utk memborong brg2 utk kedai2 dia org, tp sya & myhubby just nak tgk2 dulu...
Kita org bergerak dari Alor Staq dgn bas dlm kul 3.30ptg (27-02-2012), sampai KL dlm kul 9.30mlm, pastu terus ambik bus ke LCCT.... Rehat2 kat food court LCCT sampai kul 4.00pg (28-02-2012) sb flight ke Guangzhou dlm kul 5.30pg...
geng2 yg berniaga semua bw beg besaq2 tp beg kosong ja la....
kita org cuma bw beg galas jer....
nie kira first time kita org berdua naik flight :)......
alhamdulillah syukur dgn rezeki yg ada...
Selamat sampai ke Guangzhou Baiyun International Airport dalam kul 9.30pg,
waktu Malaysia & Guangzhou sama jer, so x perlu nk pening2 nk set jam....
Jejak jer kaki ke airport terus terasa sejuk sampai nk jln pun mcm susah, sb sejuk sgt
Klau tak silap suhu kat Guangzhou waktu siang antara 4°C ke 10°C, time mlm suhu boleh jatuh sampai -1°C.
dari Airport kita org semua naik Metro jer utk ke Hotel
 
nie antara plaza borong yg ada berhampiran dgn hotel kami
selama 5h4m kat sana kami menginap di YI DE HOTEL
Bilik kami.... ok la kan, nk tidoq ja pun
Lepas check in kita org terus turun utk mkn tgh hari...
restoren muslim nie x jauh dari hotel kami, jln kaki jer dah sampai
Jgn terkejut yer, restoren kat sini x jual minuman,
klau nk minum beli ja la kat kedai runcit..
sb org kat sini tak minum air masa makan...
satu pinggan nie bleh mkn 2 org....
byk gila & murah gak laa
nie bkn anak ahli rombongan yer...
tp anak tuan kedai, sb kat dlm kedai ramai org so dia letak anak dia kat luar....
sian budak tu dah laaa sejukkk
Selesai mkn... misi pertama kita org mencari sarung tangan... sebab masing2 dah x tahan sejuk
 
kedai2 borong nie semua dpn hotel jer....
 
destinasi seterusnya ke plaza pakaian kanak2..
nk ke sana kena naik metro...
antara plaza borong yg ada kat sana
 
 
 
Lepas penat pusing2 + cuci2 mata..
kita org berhenti mkn satay kambing jap...
sedap satay nie.. nk2 time sejuk2 nie
Kebanyakkan kedai kat sini tutup dlm kul 6...
so lepas mkn satay tu.. terus gerak balik hotel. nk rehat2 jap
sb mlm nanti nk keluar mkn2 kat restoren arab plak...
tp gambaq mkn mlm tak der... sb mood nk ambik gambaq dah x der, mungkin sb terlalu lapaq & penat.

Gambaq utk hari ke 2 hingga ke 5 pun tak byk mcm hari pertama... sbnya kita org laki bini sibuk shopping, so kamera simpan jer baik2 dlm beg...

8 ulasan:

::EIDA:: berkata...

Lagi lagi review kak.. =)

Pen Biru berkata...

thn lepas sy dh smapi beijing..guangzhou dan guilin dlmplanning nk p thn ni..insya Allah

CT berkata...

wah...bestnya..nak ikut..kekeke

Marsha~ berkata...

best tu shopping..... :)

syanasaid berkata...

bestnye
sape yg berniaga molek la pegi teros amik stok sini kan

eh selamber je kan letak anak kt luar gitu
kalo kt mesia da kena rembat da baby tu

zila berkata...

Tak nangis ka anak tokey tu?? cian sungguh

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wah..syoknyer gi memborongggg...utk kegunaan sendiri aje ke? takde utk dijual?? blaus2 kat sana menarik tak?? hehe

Tanpa Nama berkata...

Salam...mcm mana nak book hotel tu yer...x jumpa kat agoda

klik2