KLIK KLIK

heartbeat.my

Sabtu, 5 Julai 2014

BANDUNG JAKARTA TRIP DAY 3 (22 JUNE, 2014)

Day 3 kita org ke Jakarta 

Tujuan utama nk ke Mangga Dua ITC  (dorang sebut ETC), Kat sini banyak terdapat pelbagai jenis pakaian. Ada yang menawarkan harga borong tapi kena survey-survey la sebab ada yang murah dan ada yang mahal. Ada juga baju local dan ada yang import. Sibuk shopping terlupa nak amik gambar tempat2 shopping ni. Lepas tu bateri camera pula habis. Tapi kedudukan susunan kedai kat sini agak pening sikit. Kalau dah jumpa yg berkenan tu sambar jer, kang pusing2 tak jumpa lak kedai. Itu yang berlaku pada kami.
Waktu operasi- pukul 9-6pm

Kat sini kami window shopping jer, sb dah x tau nk beli apa, semua buah tgn utk saudara mara dah beli kat Rumah Kain

Last kami mkn ice potong jer :)
selesai geng2 yg lain shopping, pak supir bw pi mkn dulu, sb klau nk balik bandung pun time waktu puncak jln memang jem teruk.
tgk tu jln kat jakarta memang jem, hr2 mcm nie ler
sampai hotel, tailor dah tunggu utk hantar langsir yg kita org tempah kat Pasar Baru masa hr pertama spai hr tu. memang puas hati dgn jahitan tailor tu 

Rabu, 2 Julai 2014

TANGKUBAN PARAHU BANDUNG TRIP DAY 2 (21 JUNE, 2014)

Pg2 dah bergerak ke Tangkuban Parahu, sb pak supir ckp seeloknya mesti spai sana awal pg. 

Dlm perjalanan tu singgah dulu mkn tauhu goreng dulu
Akhirnya tercapai impian nk kesini 
Dah puas bergambaq kami tggu dlm van jer. malas nk tunggu kat luar sb ramai sgt peniaga yg akan serbu kita nanti.
lepas semua dah puas bergambaq kita org ke rumah kain plak
kat sini rasanya kain2 pasang lg murah dr pasar baru..

sb kain2 kat sini murah, saya beli persiapan raya kat sini jer senang. beli sekali utk mak, adik ipar, biras & akak2 .
habis shopping baru perut rasa lapar. 
nak mkn makanan indonesia mcm x berapa nk bleh isi. 
so kita org mkn pizza jer.
Selesai mkn kita org terus ke spa plak.
spa kat sini best & murah.
rugi klau siapa yg dtg bandung x cb spa di bandung.

Ahad, 29 Jun 2014

BANDUNG TRIP 2014 DAY 1 (20 JUNE 2014)

TRIP DITAJA OLEH LE ELISE RESOURCES 20 JUNE HINGGA 24 JUNE 2014, 

Nie kali pertama kita org ke indonesia, so harus la excited :). lg2 free bw keluar duit shopping jer.

Nak bagitau korang ni, airport KLIA 2 tu sangat-sangat besar ye. Sya rasa cam 3km berjalan nak sampai ke tempat boarding, tapi di sebabkan dalam bangunan yang berair-con so tak terasa sangat. Untuk international departure ni, kita Malaysian senang sket sebab ada check in passport kiosk. Ikut je instruction kat screen tuh, letak passport dengan thumbprint tangan dan settle. Tak yah orang imigresen tuh sibuk-sibuk nak Tanya banyak soalan kan. Lepas imigresen dan kastam check bag dan sampailah ke tempat boarding. Aduiyai kurang dah lemak peha sya sket, 

Kami selamat tiba di AIRPORT BANDARA HUSEIN SASTERNEGARA BANDUNG masa dlm pkul 11.30 waktu Malaysia. disana kurang sejam dari waktu Malaysia... dari atas kapal lagi sya dah teruja nampak begitu crowdednya rumah2 yang dibina... Airport Bandung kecil jer... tapi yang bestnya turun jer dari kapal beg2 semua dah menungu... tinggal nak cop pasport dan melepasi urusan kastam jer... 

Kat Airport pak supir dah sedia menunggu rombongan kita org.
tempat pertama yg kita org tuju ialah tempat mkn sb perut masing2 dah kelaparan. pak supir bawa kami ke restoran sangkuriang (masakan sunda)
Selesai mkn kita org ke Pasar Baru Trade Center, shopping dapat harga pecah telur orang sana cakap. kat situ kami sempat tempah langsir baru utk raya puasa  :)
Selesai Shopping kita org chek in hotel dulu, rehat2 jap 
pastu turun balik utk mkn mlm
nie la rupa bilik sepanjang percutian 
Galeri Ciumbuleuit Hotel & Apartment
mlm tu kita org mkn kat Stone CafĂ© Dago
restoren tu memang best atas bukit, sejuk jer .
 sambil mkn ada live band yg buat persembahan utk kita 
Pisang Goreng Chese yg sedap

Ahad, 9 Februari 2014

PAMERAN 3D DI ALOR SETAR

Seblum kita posing sakan kat pameran 3d tu baik kita isi perut bg kenyang dulu.. singgah restoren haji ramlee, (kami klau nk mkn nasi kandaq memang kat sini ja, restoren mamak x berapa nk bleh telan) 
dah kenyang baru patah balik ke Alor Setar, 
otw tu bdak kecik dah terlelap, x pa kita kasi dia tidoq dulu, sat gi klau ngatuk susah plak nk ambik gambaq dia
Org  Alor Setar sapa penah pi tgk pameran 3D kat Shah Alam sana? penah? tak penah? kalau tak penah, tak yah susah2 travel jauh jauh.. sb kat Star Parade ( Pacific) alor setar ada pameran 3D lebih kurang mcm kat shah alam..

Klau x silap saya pameran ni sampai 15 February 2014. Masa 10 pagi - 10 malam... Bayaran masuk dikenakan RM15 dewasa dan RM10 kanak2...


Gambar2 di snap dengan camera hphone without any editing... Kelam ka cerah ka... Tengok ja laa no... Banyak sangat.... Tu pun ada yang dah kelaih buang dah... Kihkihkih... 

So jom layan gambaq kami 1 family
 bukan anak ja yg syok masuk sini, abahnya lg la terlebih excited...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 yg nie gambaq kat depan pintu masuk, tp masa keluar baru kami bergambaq kat situ. sb masa spai td x sabaq nk masuk kat dlm jer... dah x pandang kiri kanan :)

klik2