KLIK KLIK

heartbeat.my

Ahad, 10 November 2013

KONSERT AKHIR TAHUN DAN MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH TADIKA PUTERI

Jumaat mlm 25 Oct, 2013, Taska Ceria Bistari ada buat konsert tahunan dan majlis penyampaian hadiah. Tahun ni kali ke2 puteri join konsert. yg bezanya tahun nie konsert buat time mlm di dewan dkt Alor Star Mall.... risau gak mama takut anak mama nie ngantuk plak.. tp syukur semuanya berjln lancar.

gambaq x byk sgt sb abah dia byk rakam video ajer.
bersiap2 utk buat persembahan
tahniah kakak dpt hadiah, mama bangga dgn kakak wlaupun bersaing dgn pelajar2 cina, tp kakak tetap boleh dpt hadiah terbaik utk kelas kakak...
mak tok & alang pun ikut tgk persembahan puteri mlm tu 

Sabtu, 2 November 2013

CERITA RAYA KORBAN & JAMUAN MAKAN2 MLM RAYA KORBAN

Raya korban dah berlalu.. baru hari  ni nak share gambar raya korban. Lately ni, sebok memanjang.  Back to cerita raya.. Raya tahun nie kami buat kenduri akikah utk Putera Ariq Hazim.... Senang tumpang buat di masjid kat kg saya... org lain buat korban kami buat akikah.   
ariq di pg raya otw balik kg

Pg2 lg dah gerak balik kg sb nak sembahyang raya & niat utk akikah di masjid … daging akikah terus masak dimasjid utk jamuan mkn tgh hari .. Senangkan mcm tu. Org kg bergotong royong masak & makan di masjid. Dlm kul 2ptg semua dah selesai. 

Selesai ja majlis akikah tu kami terus gerak balik umah jap, nk rehat jap.  sb nanti ptg nk balik umah tok wan hubby plak , mlm tu ada kita org sponser utk jamuan mkn2 dgn family sebelah hubby plak…
nie bkn kek bday ariq @ puteri yer.
tp kek bday sepupu hubby :)
 buat mkn simple ja
 
 
org sibuk makan2, sembang2.. 
budak nie bleh tidoq... 
letih sgt la tuuu

Sabtu, 12 Oktober 2013

CUTI-CUTI KOTA KINABALU SABAH

Lama juga sya ambil masa untuk update tajuk ni. bukan apa, 'sibuk' sekejap sb menumpukan masa untuk kedai Aura Mega yg baru ja berpindah. Syukur, dah semakin ramai org Alor Setar yg tahu tentang Kedai produk kecantikan & kesihatan sya. Semakin 'busy' sya melayan pelanggan-pelanggan sya ni, alhamdulillah.. Rezeki Allah Taala..

Yg sebenarnya sya ke Sabah mengikut cik Hubby yg ada seminar di Kota Kinabalu. Kami ke Sabah dari 24 Sept hingga 27 Sept, 2013 (4hari 3mlm)

Walaupun Hubby pergi atas urusan kerja, tapi sya ok jer, sb time hubby sibuk kat seminar sya bleh ronda2 kat Pasar Filipina

So sini ada gambaq2 perjalanan sya buat kenangan

Hari pertama spai jer KK. Kitaorg pusing2 bandar KK dulu 
Hari ke2 pg2 hubby dah ke Seminar, so sya stay kat hotel ja. Dlm pkul 3ptg Hubby balik dari seminar kita org terus ke Desa Fairy Farm di Kundasang.. Seeloknya klau nk ke Kundasang baik bertolak awal sbb dpt tgk Gunung Kinabalu nanti. walaupun perjalanan selama 2 jam tp tak terasa sangat sebab pemandangan menuju Kundasang subhanallah, sangat cantik. udaranya pun cukup sejuk. patutlaa ramai yg cakap sini mcm New Zealand. kalau yg nak ke Desa Farm ataupun Kundasang, korang boleh follow je sign board tepi2 jalan tu. insyaAllah tak sesat.


Tp apa bleh buat sb hubby ada seminar so ptg pun ptg la, janji tertunai impian nk ke kaki gunung kinabalu 
Hari ke3 sya just ronda2 area Pasar Filipina, belakang pasar ada, pasar kraftangan, di sini ada jual pelbagai barang termasuk mutiara.. dari yang murah hingga yang gred yang elok..

Hari ke4 kita org bertolak balik….

Isnin, 16 September 2013

CUTI-CUTI CAMERON HIGHLAND 2H1M

Amaran: - sila tarik nafas dalam-dalam. Sediakan baldi sekiranya anda rasa nak muntah tengok gambar yang berlambak ni.

Sb sya malas nak buat part by part sebab memang sya sgt2 malas lah.

Sempena Bday Puteri & Ariq, Kami pilih Cameron Highland untuk bercuti. Percutian nie utk 2hari 1mlm jer (6 & 7 Sept, 2013). Salah satu sebab adalah kerana nk percutian yg santai…. Percutian kali nie sya booking Apartment 3bilik area Pekan Brinchang hrg dlm rm250 shj. sb bawa kami bawa Mak & Ayah Mertua serta 2 org adik hubby  (1st time nie kami bawa family hubby bercuti)

Dlm Tgh Hari  kita org dah selamat sampai ke Apartment yg kita org sewa… dok rehat2 dulu.. 
permandangan dari apartment yg kami sewa
Petang baru lah kami jalan jalan sekitar pekan brinchang, mkn dulu dkt medan selera area pekan Brinchang, pastu gerak ke Cactus Valley farm !!!! …..  
 puteri la yg paling happy bila dpt berjln2 
 puas main bg depa mkn dulu 
mak & ayah mertua, serta dua org adik hubby  
 nyawa saya
Lepas tu singgah ke Pasar Malam Brincang . Banyak makanan dan barang barang cenderamata. Strawberry, Yang paling best udang / sotonh goreng tepung yang besar, Logik la 10 hengget 5/6 ketul. 

Kita org beli mkn mlm kat pasar mlm jer, sb nanti mlm dah malas nk keluar.. lg pun cuaca sejuk sgt kesian plak kat Ariq nanti… 

Next morning bersiap nak p breakfast dekat medan selera tanah rata…. 
 gambaq kenangan bersama family hubby
Selesai breakfast terus gerak ke Bharat Plantation tea house and souvenir shop mencabar jugak nak ke sana. Jalan kecik.  Lama gak lepak kat sini sb menunggu Puteri & Adik hubby berjln spai kebwh bukit tu…..   
 nampak x anak sg tu.. spai situ la puteri jln kaki dgn pak cik dia 
mak tok & tok wan pun larat lg berjln spai bwh sana.. 
time nk naik atas puteri dah x bleh jln dah... terpaksa la abah dukung
Sebelum balik shopping dulu di pasar ni. Tp sya x turun pun sb Ariq tgh sedap beradu..

Habis Shopping perjalanan di teruskan ke Cameron Lavender... Rasanya tempat ni baru saja dibina...Bayaran dikenakan sebanyak RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak2...
2 hari 1 malam tak cukup nak explore . Yang penting aman damai dan tenang....

klik2