KLIK KLIK

heartbeat.my

Rabu, 15 Januari 2014

LANGKAWI 9-11 JAN, 2014

Sempena Bday hubby yg ke 3+, Kita org 1 family ke Langkawi, Saya sponser semua sbg hadiah bday, sbnya sya x tau dah nk bg hadiah apa, so belanja cuti2 ja la.

Kita org bertolak dari Alor Setar ptg khamis, ambik feri last, feri pkul 7. spai Langkawi dah mlm, tp nasib baik chalet & kereta dah booking siap2. percutian kali nie nk santai2 jer. (klau bleh nk main pasir + mandi laut kat pantai chenang jer)
muka excited dpt naik bot...
nie kali pertama ariq ke Langkawi, tp alhamdulillah ariq x byk ragam 
 chalet yg kami sewa pun ok, siap ada bath tab lg, berbaloi la dgn hrg. 
Hari ke2 bangun pg terus jln2 kat area pantai... bg peluang budak2 nie main pasir & mandi laut. 
 adik ariq mula2 mcm takut ja, tp lepas tu dah seronok main, ajak balik pun x mau.
Puas mandi pantai, kita org ke cable car kat Gunung Mat Cincang, perjalanan pergi situ dari pantai cenang memakan masa setengah jam jugak kot. 

tp masa spai sana angin mcm kuat ja, so kami x jd la nk naik cable car tu. kami jln2 ja kat kawasan tu. kat situ ada mcm mini zoo masuk free ja, tp klau nk best beli la mknan utk bg kat rabbit.
 Ariq mula2 takut, tp last2 telinga arnab pun dia nk tarik. 
 Kakak puteri memang x takut. dia memang suka sgt dpt bg mkn arnab tu. spai balik ke chalet pun mulut dia x berhenti cerita lg....
 Balik bilik rehat jap, ptg sambung main kat pantai lggg
  yg nie hr ke3 mcm biasa bangun ja terus ajak pi pantai....
 Puas main kat pantai, kita org siap2 terus check-out, 

 Sayang kalau bawak anak kecil datang Langkawi tapi tak singgah Underwater World Langkawi

Dua budak bertuah nie memang seronok sgt masa  kat dlm underwater world, rasanya berbaloi bw dia org ke sini, tapi sayang banyak gambar hilang sb memori kad camera rosak, gambar yg ada nie semua dr hphone jer. tp tak per nanti klau ada rezeki kita boleh datang lagi....  
 Selesai kat underwater world, kita org shopping kat area pekan kuah jap. lepas shopping terus ke jetty beli tiket balik alor setar

tamattt

Ahad, 5 Januari 2014

HAPPY BIRTHDAY MY HUSBAND

Happy Birthday my dear husband...  
Abg, I love you so much.... :)

Happy birthday abang! Semoga abang panjang umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik. Sama2 kita menjalani hidup ini sebagai pasangan suami isteri hingga ke akhir hayat kita. Walaupun kadang2 sayang agak melampau tak kiralah dari segi percakapan atau perbuatan tapi sayang nak abang tahu, abang antara orang yang terpenting buat sayang. Kehadiran abang dalam hidup sayang benar2 saya syukuri. Semoga jodoh kita ini berpanjangan dan kita sentiasa hidup bahagia bersama anak2.

X der buat sambutan bday pun. Cuma kebetulan bday hubby hr Jumaat & hr tu kami berkumpul ramai2 utk makan tgh hari di rumah kakak kat Kulim, so sya just beli kek ja bw ke Kulim..

Tau x sape yg paling excited nk potong kek??? Dah tentu la Puteri yg terlebih excited…

Jumaat, 27 Disember 2013

GIRL KA BOY NIE

Ariq nie skrg suka sgt main mainan masak2 kakak puteri.. kdg2 tidoq pun nk pegang senduk...

Dah terbalik plak, yg si kakak x minat pun nk main benda2 nie. kakak lg suka main ipad
 

Selasa, 24 Disember 2013

SLMT PENGANTIN BARU BUAT ANAK SAUDARAKU

22 Dec, 2013 Slmt pengantin baru buat anak saudara saya, semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa. (Pengantin lelaki tu anak sulung kpd kakak sulong saya.)

JALAN2 KE FLOATING BOAT HATYAI

Dah boring x tau nk jln2 kat mana, Jumaat lepas (21 Dec, 2013) kita org bawa MIL & adik2 hubby ker Hatyai.  Sebenarnya x rancang pun nk kesana. kita org bertolak pun lepas solat Jumaat dlm pkul 3 baru gerak dr Alor Setar. 

Bila spai kat sempadan beli insuran kereta utk masuk ke Thailand. (ada org kata masuk kejap x beli pun x pa, tp utk keselamatan baik kita beli)...

Kami sebenarnya nk ke floating market ja, pi mkn2 pastu terus balik.... :) (nampak sgt x der arah tujuan, tp kaki gatai nk bejln gak)
nie la budak yg paling happy sb dpt pi jln2
Balik2 dari hatyai , esknya keluar berita danok ke bom... alhamdulillah syukur kami slmt.

Sabtu, 21 Disember 2013

JOM PI PESTA PENANG

Hari sabtu lepas ( 14 Dec, 2013) kami ke pesta penang, sj bwak anak2 & MIL jln2 :)
 Spai2 abah dah kena pau dgn anak bujang dah, 
 mula2 mama ingat dia takut nak naik mainan tu, tp rupanya dia syok, siap x mau turun lg.... 
 yg nie belakon ja, ariq x naik pun, kakak puteri yg main mainan nie 
dah puas main, baru kita org jln2 tgk gerai2 kat situ. tgk jer x beli apa pun :)

Khamis, 12 Disember 2013

DUTA KEDAI MAMA

Budak nie klau bw pi kedai mama ada ja kerja dia nk buat....

Semua benda dia nk tlg (sepahkan)

Ahad, 8 Disember 2013

BELI STROLLER BUMBLERIDE FLITE UTK ARIQ

Lama dah mama teringin nak beli stroller baru utk ariq, akhirnya mama jatuh hati dkt stroller jenis nie. nampak mcm senang ja nk guna. mama beli online jer dkt Fb, Harga klau x silap dkt 1k jugak laaa.
BUMBLERIDE FLITE nie bleh guna dari baby umor 3mths to 4 yrs (22kg) 
mama ambik kaler merah gak, makin handsome la anak mama dok dlm tu.

klik2