KLIK KLIK

heartbeat.my

Rabu, 13 Januari 2010

THAILAND & KEMBOJA 19-12-2009 TO 24-12-2009

Percutian akhir tahun kami adalah ke thailand & kemboja.
sebenarnya nie adalah anjuran belia kota star utk exco2nya. disebabkan hubby nie salah seorg exco belia (jawatan apa tah tak ingat la) jd kita org pun dpt la merasa ke luar negara. (mcm ler jauh sgt thailand tu)

Jgn terkejut kita org ke Thailand dgn bas jer. dari Alor staq nak ke sempadan kemboja ambil masa 1 hari dua malam tau, naik kematu la punggong nie dok dlm bas tu. kita org bertolak dr Alor star dlm kul 9 mlm, spai bukit kayu hitam dlm kul 10 mlm, lepas selesai urusan paspord terus tukar bas siam plak.

nie sampai kat Sarai (kalau tak silap ler nama tempat tu) dlm pukul 9 pagi, berhenti utk mandi & sarapan pagi kat sini. tempat mandi kat sini kira ok ler.
dah mula pening kepala nak pilih makanan, bayangkan tempat makanan halal kat area belakang (bumbung warna biru), kat area depan jual makanan tak halal (bumbong warna kuning) . hubby tengah beli sup, masalah bahasa dah mula terasa, sbnya dia org nie tak tau cakap english.
Sebab takut nanti lambat nak jumpa tempat makanan halal, kita org sarapan berat pagi tu, jgn tak percaya telur dadar tu harga dia 40 bath (RM4.50).

kat belakang tu ler bas kita org
nie masa bas berhenti sb ader org nak ke tandas, sempat lagi kita org tengok barang2 kat sini. (kebanyakkan barang2 terpakai)
dlm kul 3.50 ptg baru dpt  makan tgh. nie kalau sebulan makan mcm nie mesti kurus la

muka boring, sb lama sgt dlm bas nie.
nie kat h.way bangkok
sb kita org kat sana dkt seminggu, so kena ler beli sim card baru, kalau guna 012 call malaysia dari thailand  satu minit RM5, tp bila guna sim card yg baru nie 1 minit dlm RM1 jer, murah ler sikit.
Akhirnya dlm kul 11 mlm baru kita org sampai hotel. dr hotel nie nak ke kemboja dlm 45 minit jer.
bilik kita org, tgk muka hubby yg dah letih tu.

3 ulasan:

CintamaniszLite berkata...

fullamak...bestnya gi luar negara. Tak kesah ler negara jiran je pun, kan?? Bkn senang nak gi sana ngan keadaan politik dorang yg bergolak tu..

Ok..akak tunggu citer lanjut..dan gambar2nya sekali..hehe

mother of two berkata...

lama sudah tak naik bas lama2... syok jugak yer.. sekali ajer ke bangkok tapi susah nak dpt makanan halal..

eya berkata...

bestnye melancong..

Salam singgah

klik2