KLIK KLIK

heartbeat.my

Rabu, 25 Julai 2012

KE CAMERON HIGHLAND LAGI

Lepas selesai beli barang baby kat MYDEAR WAREHOUSE SALE kami tak terus balik Kedah, tp kami terus mendaki ke Cameron Highland plak. Sb nk penuhkan impian sya yg nk sangat mkn wafer & ice cream strawberry kat sana... :).. (alasan mesti kukuh)

Sampai kat area Brinchang dlm kul 7.00 gak, time tu baru kalut nk cari hotel, kebyakkan hotel time tu dah penuh.. So kami x memilih sgt asal ada kosong terus check in.. lg pun nk tidoq kejap jer.

Mlm kita org jln2 kat Pasar Mlm Brinchang.. 
Awal2 lg abah dah kena pau dgn Puteri...
nasib baik murah patung tu RM10 jer 1pcs
Lepas beli patung utk puteri kita org beli fridge magnet plak. 5pcs RM10 Shj :)
Dtg pasar mlm nie klau tak beli sotong @ udang goreng tepung memang x sah la kan..
Mlm tu kita org tapau makanan dari pasar mlm jer, makan kat bilik. sb rasanya lg selesa mkn kat bilik lg pun budak kecik nie dah ngantok nk tidoq.. klau mkn kat restoren takut dia buat drama plak nanti..
Esoknya dlm kul 9pg kita org dah check out dari hotel... tempat pertama yg kita org tuju mestilah ke tanah rata sb nk sarapan pg kat sana.
Tempat kedua Bharat Tea Plantation
Sb utama ke sini sb teringin nk mkn kek nie la
Tempat ke ketiga kami ke Big Red Strawberry Farm 
Antara menu yg ada kat sini
Teringin nk makan yg kat bawah nie & syukur semua yg sya teringin nk makan dah tertunai.
tq to myhubby :). lepas nie bleh la sya tidoq dgn tenang, klau tak asyik termimpi2 ja...
Lepas kenyang mkn kat sini kita org terus ke satu pasar nie (lupa nama tempat sebenarnya) utk beli buah tangan sikit & terus balik ke Alor Staq, x singgah mana2 dah sb nk cepat sampai rumah  :)

4 ulasan:

Sue-Rya Qistina berkata...

seronoknya jln2 kt CH. akak dh lame x update blog kan. rindu rasenye..hehehe

zila berkata...

makanan smua nampak sedap..wow

ALoNa CintamaniszLite berkata...

alhamdulillah dpt suami yg baik..sudi melayan karenah isteri..
Semoga kalian berbahagia dunia akhirat...amin

ketikketok berkata...

Cuti-Cuti for a unique Spa Therapies Vacation. Visit Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

klik2