KLIK KLIK

heartbeat.my

Ahad, 15 Mei 2011

MAI TGK BEAN BAG PUTERI

Actually nak citer pasal bean bag..haha entry lepas mama ada bg tau yg kita org ada beli sarung utk bean bag nie kan , sebnarnye mama ada gak tgk bean bag ni yg jual online  tp slalu jumpa harganye 2-3 ratus blom masuk delivery lagik..

Jadinya hari sabtu minggu lepas pg2 lg kami dah keluar, misi utama nak cari cik bean utk letak dlm bean bag tu, yg sbnarnye bean tu adalah polystyrene beads - butiran polisterin putih...kecik2 macam manik (betulker mama eja nie) .. .. jgn plak  ingat kita org letak kacang hijau kat dlm tu yer.

Rupa2nya susah gak nak cari benda alah nie kat alor staq, merata kami pi semua ckp tak jual, last2 kami ke Giant, nasib baik ada, terus kita org angkut 7 beg.  
tgk sampai tak muat troli tu,  bdak kecik nie sbuk dok tanya abah buat pa beli byk2,
tp bila abah ckp nak letak dlm bantai pisang puteri terus dia happy semcm.
Hubby bkn saja beli polistirene tu aja tau, tp dia beli sekali baju renang (thun bila agaknya abah nak bw pi main air mama pun tak tau, mama takut baju tu dok dlm almari jer nanti) & kolam renang utk puteri dia, pendek kata semua benda utk puteri ja la. mama non ada, hu hu hu sedih tau.
Sepanjang kami kat Giant tu, byk plak org yg dok tegur & tanya nak buat apa beli benda nie byk2,
Dia org mcm heran pun ada.
ada yg siap tanya syok ka tidoq atas bantal yg mcm nie.
ish3x jenuh gak la nak menjawap.
Sampai jer umah gigih cik hubby dok isi polistirene tu kat dlm bean beg, habih bertaboq satu umah, ya la polistirene tu kan ringan,
Akhirnya dptlah puteri bersantai kat atas bantal pisang dia tu.
Mama nak tumpang pun tak bleh tau.
Petang tu kita org keluar lg saja bawak puteri pi Mcd, sb dia dok bising nak set Happymeal yg dpt sponge bob tu  (tp sbnarnya bkn nak mkn happymeal tu tp dia nak sponge bob tu aja).  

Ptg tu hubby sempat la beli sepasang kasut utk diri sendiri, mama non ada gak. bkn hubby tak mau beli ok, tp mama yg tak mau, sb tak ada yg berkenan di hati. he he he
mama rasa nie la kasut paling mahal hubby pernah beli utk diri sendiri dkt RM3++ gak la.. sb selalu dia cuma pakai kasut murah2 jer. yer la baru skrg nak merasa senang sikit kan.

8 ulasan:

Gieyana berkata...

mmg kreatif lah...sure byk owg menegurkan psl beli byk..:)

Sue-Rya Qistina berkata...

wah bestnye dpt titun kt bantal tu....geram je..hehe

Fathiah Hamim berkata...

alaaa comey nyaaa. jeles tengok dia baring atas banana!

NM02 berkata...

untie nak tumpang tido atas bantal pisang tu buleh?

natasya adila berkata...

bestnya tgok bean bag tu.
mahal x nk beli polisterin beads tu ye??

aimisarah abdullah berkata...

SALAM,
Beli dekat GIANT albbukhory ka?

Myra Yusof berkata...

Berapa harga bead tu di giant sis?

Skuad Pemuda SetiA berkata...

berapa harga 1 beg polistren tu

klik2